Wat doet Jaleco tegen het coronavirus?

Het laatste jaar stond continu in teken van het coronavirus. Het virus en de maatregelen hebben veel impact gehad op het Nederlandse volk en de bedrijvigheid. Ook Jaleco heeft maatregelen moeten nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Wat doet Jaleco tegen het coronavirus?

Het laatste jaar stond continu in teken van het coronavirus. Het virus en de maatregelen hebben veel impact gehad op het Nederlandse volk en de bedrijvigheid. Ook Jaleco heeft maatregelen moeten nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Datum: 01-12-2020 | Leestijd: 2 minuten | Auteur: Sem Janse

Algemene aanpak

Om de coronagevallen binnen ons land te verminderen, zijn er verschillende maatregelen opgesteld. De maatregelen zijn samen opgesteld met het RIVM en deze richtlijnen worden natuurlijk ook gehanteerd binnen ons bedrijf.

De  hygiëneregels per 8 december 2020:
– Was vaker uw handen dan normaal. Doe dit 20 seconden lang met water en zeep en zorg er voor dat u uw handen goed droog maakt na het wassen.
– Was uw handen voordat u op stap gaat, als u net  thuis komt, voor het eten, bij het snuiten van de neus en na een bezoek bij het toilet.
– Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze direct daarna weg.
– Voorkom fysiek contact met anderen.
– Ouder dan 13 jaar? Het is sinds 1 december verplicht om een mondkapje te dragen in alle publiek toegankelijke gebouwen en overdekte gebieden.

De 1,5 meter maatschappij:
Het is nog steeds verplicht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Dit geldt voor iedereen. Natuurlijk zijn er wel uitzonderingen zoals mensen die tot één huishouden behoren of mensen die hulpbehoevenden moeten ondersteunen.

Wat te doen met klachten?
Iedereen met corona-gerelateerde klachten moet thuis blijven en zich laten testen op het virus. Zo houdt u uw omgeving zo veilig mogelijk. Blijf thuis totdat de klachten weg zijn en u een negatieve testuitslag heeft.

Maatregelen op het kantoor

Ook bij ons op het kantoor hebben we stappen ondernomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Onze werplekken zitten minsten 1,5 meter uit elkaar. Dit zorgt er voor dat we niet onnodig bij elkaar binnen de 1,5 meter hoeven te komen. Vanaf onze werkplekken kunnen we goed communiceren op gepaste afstand.

Om in een veilige omgeving te kunnen werken hebben wij zelf ook een aantal ‘huisregels’ opgesteld:
– Wij houden altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
– In het gebouw zijn meerdere plekken met desinfectiemiddel en wegwerp schoonmaakdoekjes.
– Er wordt vaker schoongemaakt dan normaal.
– De  kantine en het koffiezetapparaat  worden dagelijks gedesinfecteerd.
– De fysieke vrijdagmiddagborrel wordt helaas sinds het begin van de coronacrisis overgeslagen.
– Deurklinken worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd.

Al met al doen we er zo veel mogelijk aan om in ieder geval binnen onze omgeving het bedrijf en het personeel veilig en gezond te houden. Dat is het belangrijkst.

Bezoekers

Bedrijfsbezoeken worden met de coronacrisis anders benaderd dan normaal. Niet noodzakelijke bedrijfsbezoeken proberen wij zo veel mogelijk te vermijden. Leveranciers, klanten en zakelijke partners worden vriendelijk gevraagd om altijd 1,5 meter afstand te houden en niet noodzakelijke bezoeken even over te slaan. Wanneer u een afspraak heeft of toch langskomt wordt het gewaardeerd wanneer u bij binnenkomst uw handen desinfecteert en (als het mogelijk is) uw mondkapje opzet. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via de mail, telefoon of vul het contactformulier in via de onderstaande knop.

Menu