ONS VERHAAL

Lars verhaar

wie zijn lars en michiel?

HOE ZIJN JULLIE BIJ JALECO TERECHTGEKOMEN?

Michiel Kok en Lars Verhaar, twee goede vrienden die elke dag samen werken en ook een gezamenlijke werkbus hebben bij Jaleco Totaal Projectafbouw. Voor vele opdrachtgevers een bijzondere verschijning als er twee jonge mannen het project op komen lopen.

Als we op de bouw komen, krijgen we nog weleens reacties als: waar is jullie voorman of waar is jullie leermeester’’ aldus Lars. ‘’Als we eenmaal bezig zijn krijgen we vaak al gauw complimenten om onze kwaliteit en vooral de communicatie met andere onderaannemers, daar zijn we best wel trots op’’ zegt Michiel.

Michiel Kok is 22 jaar oud en begon in 2018 bij Jaleco Totaal Projectafbouw. ‘’Wegens omstandigheden heb ik mijn havo niet gehaald, hier baalde ik als een stekker van. Ik werkte gelijktijdig bij een spuiterij om wat geld te verdienen en ondertussen te oriënteren wat ik wilde gaan doen, totdat Lars zei: ‘’Ga eens met Cock Janse praten joh!’’ aldus Michiel.

Lars Verhaar is 23 jaar oud en begon in 2017 bij Jaleco Totaal Projectafbouw. ‘’Ik heb de opleiding tot vak schilder gevolgd. Hier had ik steeds minder plezier in, dit bracht ik ten sprake bij de familie Janse, waar ik kind aan huis ben. Rick, de oudste zoon van Cock zei voor de grap: ‘’kom dan gewoon bij Jaleco werken’’. Hier ging ik over nadenken en dit leek me eigenlijk wel erg tof. Cock zei: ‘’je doet je best, vind je het niet leuk dan blijven we even goede vrienden. ‘’Het werk bevalt me tot de dag van vandaag nog steeds prima’’ zegt Lars met trots.

werken bij jaleco

WAT ZIJN JULLIE WERKZAAMHEDEN BIJ JALECO?

We werken samen op de bouw, als afbouwmonteurs. Het is erg variërend werk, de ene keer maken we een systeemplafond, de andere keer bouwen we metalstudwanden, systeemwanden of verrichten we timmerwerkzaamheden. Dat maakt het werk ook leuk voor ons en helemaal als je op een klein project alles zelf mag doen’’ zegt Lars.

In de projecten staat de klant centraal. ‘’Een tevreden klant is voor ons het belangrijkste, we zijn beiden namelijk erg perfectionistisch en maken graag mooie dingen. Samen streven we toch wel naar perfectie, we willen niet de goedkoopste zijn, maar de beste’’ aldus Lars.

Michiel Kok

vriendschap op de werkvloer

SAMENWERKEN MET ÉÉN VAN JE BESTE VRIENDEN, HOE IS DAT?

Zoals eerder vernoemd zijn Michiel (22) en Lars (23) nog twee jonge mannen in het vak. Toch hebben zij de kans gekregen om dagelijks samen te werken. Hoe is dat zo gekomen?

Beide heren werden opgeleid door een vakkundige leermeester die al meerdere jaren bij Jaleco werkten. Michiel Kok begon in eerste instantie onder de hoede van Henry van Wingerden en vervolgens werkte hij net zoals Lars een lange tijd met Erik van Buren. Nu maken beide heren dus zelf verschillende projecten.

Ik kan me nog goed herinneren dat Cock net voor de zomervakantie naar ons toe kwam en zei: “willen jullie het volgend jaar niet samen gaan proberen?” Toen hadden Lars en ik allebei het zelfde idee, dit gaan we niet verpesten!’’ aldus Michiel.  ‘’We zaten toen samen in de werkbus en zeiden tegen elkaar; we gaan laten zien wat we kunnen’’ aldus Lars. Tot de dag van vandaag werken de mannen nog steeds samen.

Samenwerken met een goede vriend heeft zijn voor- en nadelen, de sfeer is een voordeel, want je kan enorm veel van elkaar hebben. Aan de andere kant moet je wel oppassen dat werk gerelateerde discussies niet ten koste van je vriendschap gaan, maar ik ben daar met schaap (de bijnaam van Michiel Kok) niet zo bang voor’’ aldus Lars.

volgende stappen

HOE ZIEN JULLIE DE TOEKOMST VOOR JE?

Het is misschien cliché, maar we willen wel graag nog vermelden hoe goed de sfeer is binnen het bedrijf. Shepherd gaf het ook al aan in zijn stuk, maar we hebben gewoon echt een top team van jong en oud’’ aldus Michiel. ‘’Die sfeer blijft ook mede door de leuke uitjes en evenementen die we afgelopen tijd hebben gehad, zo zijn we naar Barcelona geweest, hebben we een tafeltennistoernooi gehad, zijn we wezen padellen en hebben we meegedaan aan een voetbaltoernooi. Op dat soort activiteiten zie je elkaar van een hele andere kant en dat versterkt echt de relatie onderling’’ aldus Lars.

‘’Michiel en ik zijn allebei heel ambitieus, we hopen hier nog jaren actief te blijven binnen het bedrijf. We zouden het wel gaaf vinden om ons door te ontwikkelen op één specifiek specialisme binnen de afbouw.

Ons zou het gaaf lijken om zelf de aanvraag te behandelen bijvoorbeeld in de richting van brandwerende afdichtingen of zoiets dergelijks. Beginnen met een opname bij de klant, een stuk advies bieden naar de klant toe en vervolgens een mooi stuk werk leveren en dat alles in nauw contact met de projectleider of werkvoorbereider van het project’’ aldus Lars.

‘’Bij Jaleco wordt alles goed voorbereid voor we naar een werk toe gaan, het werkmapje ligt voor ons klaar, materiaal en transport is geregeld en we weten wat ons te doen staat. Ons zou het wel een uitdaging lijken om in het voortraject al mee te kunnen denken en bijvoorbeeld de inkoop te mogen doen’’ aldus Michiel.

benieuwd naar meer?

OVERIGE NIEUWSBERICHTEN

KOM JIJ OOK WERKEN
BIJ JALECO?