MIJN VERHAAL

Marco H

wie is marco?

HOE BEN JE BIJ JALECO TERECHTGEKOMEN?

Wie kent hem niet? De altijd vrolijke, goedlachse Marco Holleman! Voor de mensen die deze topper en (vaste) onderaannemer van Jaleco niet kennen, lees hier zijn stuk: 

Mijn naam is Marco Holleman, 51 jaar oud en ik zit inmiddels alweer 27 jaar in het vak! Ik ben zelfstandig plafonneur onder de naam Fira Montage en ik werk al sinds 2005 als (vaste) onderaannemer voor Jaleco Totaal Projectafbouw!

Ik ben mijn loopbaan begonnen in een deurenfabriek te Giessenburg. Dit vond ik een leuke eerste baan, maar ik wist al gauw dat ik op termijn voor mijn broer wilde gaan werken. Mijn broer, Louis Holleman werkte namelijk als zelfstandig plafonneur en dat leek mij veel leuker om te doen. Uiteindelijk kreeg ik de kans om bij hem aan de slag te gaan en daar zei ik uiteraard geen ‘nee’ tegen. Mijn broer was een echte vakman en hij heeft mij ook alle kneepjes van het vak laten zien.”

‘’Uiteindelijk na tien jaar onder Louis zijn hoede, ben ik op 5 september 2005 voor mezelf begonnen onder de naam Fira Montage. Ik heb lang gewacht met die stap, omdat ik het toch een beetje spannend vond om voor mezelf te beginnen. Fira Montage staat voor Finet en Flora. Dat zijn de namen van mijn twee dochters, mijn grote trots!

Toen ik voor mezelf begon, kon ik de keuze maken voor twee afbouwbedrijven. Een afbouwer uit de buurt van Rotterdam en Jaleco. Ik heb toen de keuze gemaakt voor Jaleco en daar heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van!

Ik ben precies gezegd in september 2005 begonnen voor Jaleco Totaal Projectafbouw. Ik weet mijn allereerste klus nog als de dag van gister! Het monteren van een 60×60 inleg systeemplafond met een Armstrong Tatra plafondplaat. Dit was bij een bedrijfspand in Rhoon. Ik was zo trots als een pauw toen ik daar klaar mee was! Dat trotse gevoel ben ik overigens nooit kwijtgeraakt. Na afloop van mijn projecten denk ik altijd; dat ziet er weer uit om door een ringetje te halen haha!”

18 jaar jaleco totaal projectafbouw

WERKEN VOOR JALECO... HOE IS DAT?

Het leukste aan mijn werk vind ik de totale afbouwprojecten. Momenteel ben ik bezig met een klusje waar we stalen kozijnen moeten plaatsen en bij een ander project verbouwen wij een complete kantoorruimte (systeemplafonds, metalstudwanden, koven en timmerwerkzaamheden). Dat zijn projecten waar je me echt blij mee maakt.”

“Inmiddels ben ik al 18 jaar werkzaam voor Jaleco, ik merk zelf dat Jaleco door de jaren heen enorm is gegroeid. Dit merk je in de administratieve processen, betaling & facturering en het werk zelf uiteraard. Als je vroeger een werk door moest nemen, kwam er een heel boekwerk op tafel. Daarnaast zie ik een heel groot verschil in het logistieke proces. Jaleco heeft een grote voorraad plafond- en wandbenodigdheden. Vroeger moesten die besteld worden en moest je vervolgens zelf je kar e.d. laden. Tegenwoordig wordt dit allemaal geladen en voorbereid voor ons. We komen nooit onvoorbereid op het werk aan! Dat is voor sommige opdrachtgevers van ons een aangename verrassing, maar voor ons is het vanzelfsprekend dat we precies weten wat ons te doen staat!”

Ik vind dat Jaleco zich onderscheidt door hun kwaliteit, maar ook door de sterke communicatie met opdrachtgevers. Ze komen altijd hun afspraken na en doen er alles aan om een prachtig eindresultaat neer te zetten! Ik denk dat het genoeg zegt dat Jaleco dit jaar is uitgeroepen tot het beste afbouwbedrijf van Nederland, dat word je niet zomaar!”

“Anno 2023 werk ik samen met mijn derde (bonus) kind, Ibrahim Errachidi. Ibrahim werkte eerst in loondienst voor Jaleco. Hij werkte samen met Arjan Oosterwijk, die besloot voor zichzelf te beginnen en toen kwam Ibrahim vrij. Ik heb Cock Janse toen benaderd of Ibrahim voor mij mocht komen werken, hier stemde Cock mee in. Inmiddels werken wij al 4 jaar samen en wij kunnen echt lezen en schrijven met elkaar.  Ibrahim heeft zich enorm ontwikkelt door de jaren heen. Ik ben ontzettend trots op die jongen en ik hoop nog vele jaren met hem samen te kunnen werken!”

Ibrahim en ik staan vaak bekend als twee grappenmakers op de bouw. Wij proberen altijd een sfeer te creëren, dit doen we doormiddel van een lekker muziekje en we grappen de hele dag door met anderen op de bouw. Dit leidt tot de leukste momenten op de bouw. Opdrachtgevers zeggen vaak tegen onze projectleiders; waar hebben jullie die gasten nou weer vandaan getoverd? Ondanks het grappen en grollen, leveren we keer-op-keer een prachtig resultaat en daar gaat het uiteindelijk om!”

Marco H en Ibrahim 1

volgende stappen

HOE ZIE JE DE TOEKOMST VOOR JE?

Aankomende jaren hoop ik nog vele projecten te mogen uitvoeren voor Jaleco. Jaleco voelt voor mij namelijk echt als mijn tweede familie. Laatst heb ik zelfs mijn eigen ‘ere plek’ gekregen, namelijk mijn eigen directeursstoel! Dit benadrukt nog weleens de relatie onderling binnen Jaleco. Er hangt een fantastische sfeer, ze hebben enorme vakmensen en een geweldige bedrijfsvoering. Afgelopen jaar zijn we met verschillende onderaannemers en werknemers naar Barcelona geweest om het 37-jarig bestaan te vieren. Dan zie je echt wat voor een prachtige club mensen we bij elkaar hebben!”

“Zelf denk ik nog een jaar of tien als afbouwmonteur te werken. Ik merk dat ik lichamelijk steeds meer klachten krijg. Ik ben bang dat dit ervoor zal zorgen dat ik vroegtijdig moet stoppen met mijn huidige werkzaamheden. Ik hoop dan een andere passende functie te krijgen bij Jaleco, wel als zzp’er uiteraard. Ik hoop dat ze mij die kans gunnen wanneer het zover is!”

Jaleco zal zich aankomende jaren nog meer gaan ontwikkelen, denk ik. Ik verwacht een enorme groei in de komende jaren onder een nieuwe directie Rick, Remon en straks ook Sem Janse! Ik vind het enorme toppers en denk dat zij enorm geschikt zijn.”

benieuwd naar meer?

OVERIGE NIEUWSBERICHTEN

ONTDEK JALECO