MIJN VERHAAL

Rick-jaleco

wie is rick?

HOE BEN JE BIJ JALECO TERECHTGEKOMEN?

Van kleins af aan is Rick al bij Jaleco Totaal Projectafbouw te vinden! We laten jullie graag ‘in het kort’ kennismaken met Rick en blikken samen terug op zijn loopbaan binnen Jaleco Totaal Projectafbouw. 

Mijn naam is Rick Janse, ik ben 32 jaar oud en ik ben de vader van Boaz, Nine en Juda. Ik ben al zeven jaar gelukkig getrouwd met mijn vrouw Anna. Met zijn vijven wonen wij aan de molens van het prachtige Kinderdijk! Naast mijn werkzaamheden bij Jaleco Totaal Projectafbouw heb ik nog diverse hobby’s waar ik doordeweeks druk mee ben!

Laten we beginnen met mijn meest uit de hand gelopen hobby! Samen met een goede vriend heb ik een brouwerij; ‘De Kinderdijkse Kater’. De brouwerij begon klein in de garage van mijn vriend, maar al snel groeide we uit ons jasje. Inmiddels hebben wij een mooi pandje en leveren wij ons bier aan lokale ondernemingen en aan het Werelderfgoed Kinderdijk. Daar zijn wij wel erg trots op!

Ik houd daarnaast ook erg van sporten en lekker rommelen. Ik heb een lange tijd gebasketbald bij de plaatselijke basketbalvereniging, maar hier ben ik inmiddels al jaren mee gestopt. Daarnaast fitness ik één keer per week en ben ik sinds een aantal maanden ook fanatiek aan het padellen. Dit doe ik samen met drie collega’s; Remon, Sjaak en Robin. Echt erg leuk om dat als collega’s onder elkaar te kunnen doen en zo blijf ik ook nog een beetje fit haha!”

‘’Als kleine jongen liep ik al door het toenmalige pand van Jaleco aan de Planetenlaan. En van jongs af aan was mijn bijbaantje op de zaterdagen en in de vakanties werken voor Jaleco. Ik heb toen echt een leuke tijd gehad want dat was altijd super gezellig.

Wat betreft school heb ik mijn havodiploma behaald en ik ben toen gestart met de opleiding: Small Business en Retailmanagement. Dat was geen succes, ik ben daar na twee maanden mee gestopt. Ik besloot om niet verder te gaan studeren, omdat ik geen idee had welke richting ik op moest. Ik ben toen in de havens van Rotterdam belandt bij een expediteur. Na een aantal jaar kwam er bij Jaleco een vacature open te staan en ben ik naar Cock toegestapt om te vragen of ik niet bij Jaleco kon komen werken. Ik ben toen begonnen als calculator binnen Jaleco.

Na twee jaar ben ik naast mijn werkzaamheden bij Jaleco de studie Commerciële Economie (deeltijd) gaan volgen. Ik kan het iedereen afraden, het was echt buffelen. Ik had een fulltimebaan met een pittige studie ernaast, maar gelukkig heb ik uiteindelijk dat papiertje behaald.

Zoals ik had aangegeven, was ik werkzaam als calculator binnen Jaleco, ik was de vierde die er op het kantoor bij kwam. In de uitvoering hadden we toen alleen nog Cock, Sjaak en John zitten. Al snel daarna kwam Lijnie erbij die samen met Pia de administratieve processen ondersteunden. Het was een enorm drukke tijd en ik moest nog een hoop leren. Alle offertes die ik opstelde, liet ik Cock controleren en ik probeerde zoveel mogelijk te vragen aan Sjaak en John.

Na een tijd begon ik i.v.m. de drukte steeds meer projecten zelf voor te bereiden en te begeleiden. Hierdoor kwamen we eigenlijk op de calculatie afdeling een handje tekort. Hiervoor hebben we toen iemand aangenomen en die heb ik toen ingewerkt. Naarmate we groeiden zijn er steeds meer calculators bijgekomen. De afbouwprojecten werden steeds complexer, uitgebreider en wij wilden uiteraard graag meegroeien met onze klanten. Geleidelijk kreeg ik hierdoor steeds meer verantwoordelijkheden en ben ik doorgegroeid naar hoofd calculatie en sales.”

de jaleco mentaliteit

WERKEN VOOR JALECO... HOE IS DAT?

Toen ik begon waren we met een klein groepje en door de jaren heen zijn we natuurlijk behoorlijk gegroeid. Om te beginnen met het kantoorpersoneel denk ik dat we nu een hele mooie mix hebben tussen jong en oud. En bovenal een team dat goed bij elkaar past en de handen uit de mouwen wil steken. We gaan er met zijn allen voor!”

Het is fijn dat we zo’n gemotiveerd team hebben, iedereen wil er voor gaan. Voorafgaand aan een nieuwe opdracht hebben we een team gemotiveerde calculators die meedenken met de klant. In de uitvoering werken we met ervaren projectleiders en echte vakmannen. Hierdoor kunnen we onze kwaliteit blijven nastreven. Het is erg mooi om te zien dat de verschillende ‘afdelingen’ nauw met elkaar samenwerken en met een hele amicale sfeer onderling.

Om dit in stand te houden, organiseren we regelmatig activiteiten zoals padellen, pingpongen en andere uitjes. Wanneer er iets georganiseerd wordt, merk je dat er elke keer weer een heleboel animo is. De familiaire sfeer die er dan hangt is super, daar ben ik wel echt trots op.”

“In de uitvoering hebben wij een aantal ervaren mannen die jonge monteurs onder hun hoede nemen.  Het is fijn om van iemand de kneepjes van het vak te leren. Het belangrijkste hiervoor is je motivatie. Natuurlijk is het fijn als je technisch aangelegd bent, maar als je plezier hebt in je werk en je ervoor wil gaan, kom je een eind. Op de bouw heerst – net zoals op kantoor – een fijne sfeer. Iedereen heeft ‘zijn neus dezelfde kant op’. Als we dat blijven doen en iedereen binnenboord kunnen houden, dan zie ik een mooie toekomst tegemoet!”

Die sfeer en band onderling lijkt voor ons soms vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet. Je ziet het steeds minder tegenwoordig, die echte oprechte interesse naar elkaar toe als collega’s zijnde. Er zit hier een ‘geen lullen maar poetsen mentaliteit’ en zoals ik het graag noem ‘polder mentaliteit’ in het team en dat is mooi om te zien.

Het leukste van mijn werk vind ik wanneer ik met een klant zit, die nog niet precies weet wat hij wil en waarin ik dus de adviserende rol kan spelen en echt kan meedenken in oplossingen. Dan werk je samen naar een mooi eindresultaat en het sluit volledig aan bij de wensen van de klant. De minst leuke dingen zijn de problemen die er soms bij komen kijken. Het lijkt zo nu en dan net een aflevering van goede tijden slechte tijden haha!”

rick-j-2
rick-j-3

van calculatie naar directie

WAT ZIJN JOUW WERKZAAMHEDEN BIJ JALECO?

“Sinds kort ben ik dan officieel ‘directeur’, maar of er nu zo veel verandert… Ik maak met regelmaat zelf nog calculaties en bepaalde projecten begeleid ik nog steeds zelf. Ik probeer ook de sturende factor te zijn voor de planning. Zelf begeleid ik maar een beperkt aantal projecten en daarom is het handig dat er een neutraal persoon tussen zit, zodat er aan elk project gedacht wordt. Dit planningsoverleg houden we ca. 2 keer in de week. Tenslotte ben ik samen met Remon ook het aanspreekpunt voor de monteurs dus als er problemen en vragen zijn wordt er bij ons aangeklopt.

Iedere dag is anders voor mij, eigenlijk krijg je van alles op je bord. Je weet nooit van te voren hoe de dag loopt. Verder ben ik tegenwoordig ook veel bezig met het monitoren om voldoende werken binnen te halen. Dit doe ik samen met de calculators. Dit betekent klanten nabellen en goed het overzicht bewaren van wat er speelt. Zo willen we effectief projecten binnen halen.”

Toen ik in het begin bij Jaleco kwam, calculeerden we alleen maar voor aannemers en we deden eigenlijk alleen maar plafonds, wanden en simpele koofconstructies voor de systeemplafonds (onze ‘core business’). Dat is in de loop van de jaren gewoon zo erg veranderd. We doen nu natuurlijk bijna alles, van verlichting tot volglaswanden, enzovoort. Echt die complete binnenbouw.

We kregen in het begin ook veel minder aanvragen omdat alles via papier ging. In de loop van de jaren is dat heel erg veranderd, door het internet is de drempel tegenwoordig veel lager om snel aanvragen te versturen.

Het leuke is dat ik zelf helemaal heb mee kunnen groeien met de veranderingen en de ontwikkeling van het bedrijf. Als je net wat onder de knie kreeg kwam er weer wat anders om te leren en zo ging het steeds maar door, al die jaren leerde ik steeds weer nieuwe dingen omdat die disciplines steeds breder werden.”

tijden veranderen

HOE ZIE JE DE TOEKOMST VOOR JE?

Ik zie de toekomst rooskleurig in. Hoewel ik denk dat we met de bouwsector een spannende tijd tegemoet gaan. Er ligt hier echter een hele mooie basis en ik denk niet dat groei op het gebied van personeel nodig is. Daarentegen denk ik nog wel dat we veel breder kunnen worden en het totaal afbouw pakket steeds meer kunnen professionaliseren. Uiteindelijk willen we hier gewoon een kant- en klaar plan voor hebben liggen waarmee we de klant van a-tot-z kunnen ontzorgen en dat heel het project duidelijk inzichtelijk is.

Breed gezien denk ik dat er met digitalisatie nog heel veel potentie ligt in de bouw. En voorderest moeten we op meerdere vlakken steeds efficiënter te werk gaan en daarmee zeggende ligt dus de focus van Jaleco ook veel meer op het ontdekken en implementeren van slimmigheden waarmee we ons kunnen onderscheiden, dan het focussen op pure schaalvergroting.

Ik kijk uit naar de jaren die nog volgen!”

rick-j-4

benieuwd naar meer?

OVERIGE NIEUWSBERICHTEN

ONTDEK JALECO